Supa crema de cartofi cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. telina
  • sare
  • o lingura unt (1 galbenus)
  • o legatura patrunjel verde
  • cuburi de franzela prajita
  • 1
  • 5 l apa

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cind s-au inmuiat bine, se dau prin sita (se pot da prin sita numai cartofii fara zarzavat). Se adauga patrunjelul tocat.

Se serveste batuta cu un galbenus de ou sau cu bucatele de unt puse in farfurie. Se toarna supa fierbinte peste cuburile de franzela prajite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise