Supa crema de cartofi cu morcovi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 3 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline, delicat, unt- cat o nuca si verdeata(patrunjel) dupa ce se ia de pe foc
  • crutoane/ paine prajita

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, dupa ce incepe sa fiarba se pune ceapa taiata rondele, se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se pun si celelalte legume taie cubulete pentru a fierbe mai repede. Dupa ce au fiert, se ia cratita de pe foc, se scot legumele din supa, se lasa la racit si se foloseste un blender de preferinta pentru a pasa legumele. In timp ce se paseaza se mai pune in compozitie si sosul in care au fiert pentru a se putea pasa mai bine. Dupa aceasta se pune compozitia in restul de supa si se mai lasa la fiert cateva minute, aprox 3, timp in care se adauga si untul. Dupa ce s-a oprit focul, se adauga verdeata. Se serveste cu crutoane sau felii de paine prajita. Pofta buna! ! !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise