Supa crema de cartofi mov si hrisca

Hrisca trebuie spalata in multe ape reci pentru ca are multe impuritati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi mov
  • 1 ceasca cu hrisca
  • 1/4 varza rosie
  • 1 lingura vegeta naturala pregatita in casa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml smantana lichida de cocos sau orez
  • 1 cm radacina de ghimbir
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Hrisca trebuie spalata in multe ape reci pentru ca are multe impuritati. Dupa ce este scursa bine, se pune intr-un bol si se acopera cu apa, apoi se lasa deoparte 3-4 h.

Dupa acest timp, se pun in oala toate legumele curatate, spalate, taiate, de la ceapa verde doar partea alba, lingura cu vegeta, hrisca cu tot cu apa din bol, ulei, se completeaza cu apa cat sa treaca peste legume, se mai adauga 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert 40 min.

Dupa ce s-a racit, se rastoarna in blender, se mixeaza, apoi se trece prin sita, rezultatul se pune din nou in oala pe foc, se adauga smantana, se amesteca, se potriveste de gust, apoi se opreste focul.

Se serveste supa intr-un bol alb pentru a iesi in evidenta culoarea;deasupra se orneaza cu frunze de ceapa verde si optional o felie de lamaie!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise