Supa-crema de ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g ciuperci(se poate si din conserva)
  • -tulpina de la 1/2 de telina(sau dupa gust)
  • -2 linguri de ulei de masline
  • -20-30 g unt
  • -1 ceapa mare
  • -3 catei de usturoi
  • -3 linguri de faina
  • -1,5 l supa(sau apa +magi,vegeta.................,sau numai apa)
  • -200 ml smintina
  • -sare,piper(dupa gust)

Mod de preparare

O cratita,in care se pune uleiul si untul,se pune pe foc;

se pune,apoi,ceapa taiata marunt;dupa ce e aurie se pune usturoiul zdrobit.Se caleste;apoi se pun ciupercile(cele 500 g),macinate.Se lasa 3-5 minute la foc mare,mestecind tot timpul.Se pune,pe urma,faina;se mesteca f bine;se pune,apoi lichidul(supa).Se lasa sa fiarba 10-15 minute.

Dupa aceea,se face supa-crema(cu blenderul...).

Supa-crema se pune iar pe foc;se potriveste de sare si piper.Se pune,apoi,smintina si 3-4 ciuperci taiate cubulete.Se fierbe totul citeva clocote.

Se serveste imediat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise