Supa-crema de ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g ciuperci(se poate si din conserva)
  • -tulpina de la 1/2 de telina(sau dupa gust)
  • -2 linguri de ulei de masline
  • -20-30 g unt
  • -1 ceapa mare
  • -3 catei de usturoi
  • -3 linguri de faina
  • -1,5 l supa(sau apa +magi,vegeta.................,sau numai apa)
  • -200 ml smintina
  • -sare,piper(dupa gust)

Mod de preparare

O cratita,in care se pune uleiul si untul,se pune pe foc;

se pune,apoi,ceapa taiata marunt;dupa ce e aurie se pune usturoiul zdrobit.Se caleste;apoi se pun ciupercile(cele 500 g),macinate.Se lasa 3-5 minute la foc mare,mestecind tot timpul.Se pune,pe urma,faina;se mesteca f bine;se pune,apoi lichidul(supa).Se lasa sa fiarba 10-15 minute.

Dupa aceea,se face supa-crema(cu blenderul...).

Supa-crema se pune iar pe foc;se potriveste de sare si piper.Se pune,apoi,smintina si 3-4 ciuperci taiate cubulete.Se fierbe totul citeva clocote.

Se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise