Supa-crema de ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g ciuperci(se poate si din conserva)
  • -tulpina de la 1/2 de telina(sau dupa gust)
  • -2 linguri de ulei de masline
  • -20-30 g unt
  • -1 ceapa mare
  • -3 catei de usturoi
  • -3 linguri de faina
  • -1,5 l supa(sau apa +magi,vegeta.................,sau numai apa)
  • -200 ml smintina
  • -sare,piper(dupa gust)

Mod de preparare

O cratita,in care se pune uleiul si untul,se pune pe foc;

se pune,apoi,ceapa taiata marunt;dupa ce e aurie se pune usturoiul zdrobit.Se caleste;apoi se pun ciupercile(cele 500 g),macinate.Se lasa 3-5 minute la foc mare,mestecind tot timpul.Se pune,pe urma,faina;se mesteca f bine;se pune,apoi lichidul(supa).Se lasa sa fiarba 10-15 minute.

Dupa aceea,se face supa-crema(cu blenderul...).

Supa-crema se pune iar pe foc;se potriveste de sare si piper.Se pune,apoi,smintina si 3-4 ciuperci taiate cubulete.Se fierbe totul citeva clocote.

Se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise