Supa crema de ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 pungi de ciuperci congelate
  • -2 morcovi
  • -2 cepe
  • -1 bucata de telina de marime potrivita
  • -3 cuburi Knorr de legume
  • -2 linguri de faina
  • -chimen (facultativ)
  • -ulei
  • -smantana 400 ml

Mod de preparare

Se pune ceapa tocata marunt la calit in ulei , peste ea se pune morcovul si telina si se lasa sa se caleasca vreo 5 minute. Apoi se pun ciupercile si se lasa sa fiarba in zeama lasata de ciuperci vreo 10 minute dupa care se pune apa si se mai lasa sa fiarba pana cand zarzavaturile sunt fierte. Se adauga cele 3 cuburi de Knorr de legume. Apoi supa se strecoara si zarzavaturile se pun in blender impreuna cu 2 canite de supa si se sfarama pana se fac ca o pasta, care se rastoarna inapoi in supa. Se pune din nou pe foc, se pun cele 2 linguri de faina intr-o cana si se amesteca cu apa rece, putin cate putin sa nu faca cocoloase si se rastoarna in supa. Se lasa sa fiarba putin ca sa se lege faina. Se pune apoi smantana si se stinge focul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise