SUPA CREMA DE CIUPERCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg ciuperci asortate(pleurotus si champinion)
  • 1 fir de praz mic
  • 1 morcov mijlociu
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 crengute cimbru proaspat tocat(sau 1 lingurita uscat)
  • 2 l apa
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Se curata bine ciupercile de impuritati si se taie in bucati mari.Intr-o oala se pune uleiul se adauga ciupercile si legumele taiate nu prea mare,se calesc impreuna cu cimbrul tocat.Se adauga si cateii de usturoi putin zrdobiti,se adauga apa,sare si piper dupa gust si se inabusa timp de 30-40 de minute.Se transfera legumele in belnder si se pasaza pana se obtine o pasta fina.Se transfera crema inapoi in supa se mai condimenteaza daca este cazul.Se poate servi cu 1 lingura de smantan si crutoane de paine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise