Supa crema de ciuperci cu nuci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60g unt
  • O ceapa mica tocata
  • O telina rasa
  • Un praz tocat
  • 400g ciuperci
  • 3 linguri faina
  • 200ml lapte
  • 50ml vin alb
  • 460ml supa pui
  • 100g smantana
  • O mana patrunjel
  • 100g nuci pisate
  • Crutoane
  • Sare, piper

Mod de preparare

Se incinge untul; se adauga legumele si nuca prajita putin inainte si se amesteca 5 minute, la foc mediu.

Se adauga faina, laptele, supa si vinul. Se pune piper si sare, dar atentie, gustati inainte, poate fi suficient sarata de la supa de pui. Se lasa 35 de minute la foc mediu, pana s-au fiert legumele.

Cand s-a facut crema, se adauga smantana si se da la robot pana iese o pasta fina.

Se serveste cu patrunjel si crutoane. Puteti pune nuci deasupra dupa gust. Este absolut delicioasa!

Crutoanele se fac astfel:

Taiati cateva felii de paine mai veche, cam de 2 zile, in cubulete. Puneti-le intr-o tava si ungeti cu o pensula cu ulei, sare, piper, pe ambele parti. Dati la cuptorul incins la 200 de grade si lasati 10 minute sau pana devin aurii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise