Supa Crema de Conopida

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. de conopida bine spalata si desfacuta in buchetele
  • 300 ml de lapte
  • 200 ml de smantana lichida
  • 150 gr. de kaiser
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • crutoane pentru servit
  • apa

Mod de preparare

Pasul 1

Pregatim aragazul si o oala in care vom fierbe legumele. Punem in oala laptele si conopida.

Este bine ca inainte de a folosi conopida sa o lasam 10-15 minute in apa, pentru a fi siguri ca nu mai sunt insecte ascunse printre inflorescente.

Pasul 2

Adaugam smantana lichida si apa, pana cand lichidul din oala acopera usor conopida.

Condimentam cu sare si piper macinat.

Acoperim oala cu un capac, pus putin inclinat si lasam conopida sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.

Pasul 3

Taiem kaiserul in felii subtiri.

Pregatim o tigaie antiaderenta in care punem kaiserul taiat, fara a adauga ulei.

Prajim kaiserul pana cand devine crocant, apoi il scoatem din tigaie, indepartand excesul de grasime.

Pasul 4

Dupa 20 de minute de cand conopida a inceput sa fiarba, inchidem aragazul, scoatem conopida din oala si o lasam sa se raceasca.

Pasul 5

Pregatim blenderul.

Punem conopida in vasul blenderului impreuna cu o parte din lichidul din cratita.

Mixam totul pana cand obtinem o crema.

Continuam pana cand terminam de mixat toate buchetelele de conopida.

Pasul 6

Punem crema de conopida din vasul blenderului inapoi in oala, impreuna cu restul de lichid.

Gustam, condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie si amestecam.

Pasul 7

Servim cu bacon prajit si crutoane deasupra.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise