Supa crema de dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g pulpa dovleac
  • 800 ml supa pui
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 frunza de dafin
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • Pentru servit:
  • crutoane cu usturoi
  • seminte de dovleac
  • smantana

Mod de preparare

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.

Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise