Supa crema de dovleac condimentata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 4 mere ( rosii )
  • 1000 g dovleac ( circa 6 cani)
  • 1 cartof mare (taiat felii subtire)
  • 2 lingurite curry( pudra )
  • 1 lingurite ghimbir (macinat)
  • 1 lingurite sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3/4 lingurita coriandru macinat
  • 1 cana lapte (degresat)
  • 1/4 cana nuci (caju coapte- taiate bucati mari)

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc potrivit.Se adauga ceapa si se prajeste 5 min sau pana cand devine aurie, amestecand des.

Se curata, se scoate miezul si se taie felii subtiri 3 (1/2) mere . Se adauga in cratita impreuna cu dovleacul, cartoful, praful de curry, ghimbirul, sarea si scortisoara si se amesteca bine.Se adauga 3 cani cu apa;se acopera si se fierb la foc mic 30 de min sau pana cand dovleacul este fraged.

Se pune amestecul intr-un robot de bucatarie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune inapoi in cratira, se adauga laptele si se amesteca bine. Se fierbe la foc mic pana se incalzeste.

Intre timp, se taie felii subtiri restul de 1/2 mar ( cu coaja ). Se pune supa in 4 boluri si se presara deasupra nucile caju si feliile de mar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise