Supa crema de dovlecei cu creveti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr de dovlecei fara simburi,
  • 20 creveti sau surimi,
  • 500 ml de supa de peste,
  • 100 g de smantana pentru gatit (facultativ)
  • 1 ceapa mare,
  • busuioc (facultativ).

Mod de preparare

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute.

Adaugati busuiocul spalat bine si mixati bine cu blenderul. Puteti folosi si busuioc uscat.

Sarati si piperati dupa gust si adaugati supa de peste si smintina si puneti pe foc pentru citeva minute, dupa care lasati sa se raceasca.

Separat curatati si fierbeti 2 minute crevetii daca sunt cruzi. De obicei se gasesc si cei gata fierti, au o culoare roz cind sunt deja fierti.

Puneti supa rece in farfurii si garnisiti cu creveti sau surimi dupa gust.

Acest fel de mincare este recomandat pentru perioada estivala, cind nu prea avem chef de mincaruri calde.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise