Supa-crema de fasole uscata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g fasole alba uscata,
  • 2 cartofi,
  • 1 fir de praz,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 radacina de telina,
  • 1 radacina mare de morcov,
  • 1 radacina de pastarnac si 1 de patrunjel,
  • 100 ml untdelemn,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece 8-10 ore, dupa care se pune la foc. Dupa cateva clocote, se schimba apa cu alta fierbinte (2 litri), adaugandu-se zarzavatul curatat si spalat (intreg). Cand fasolea e fiarta, se trece impreuna cu legumele prin sita. In alt vas, se incinge untdelemnul, se toarna piureul, se da in cateva clocote si se adauga zeama in care au fiert fasolea si zarzavatul. Se potriveste de sare si de piper si se adauga verdeata tocata fin. Se serveste cu crutoane de paine prajita sau cu salata de ceapa de apa (taiata fin si amestecata cu untdelemn, otet si putina boia).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise