Supa crema de linte cu lapte de cocos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 gr linte rosie
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 cm ghimbir
  • -400 ml lapte de cocos
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.

Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt.

Ceapa am taiato solzisori ,iar morcovul rondele subtiri .

Intr-o oala am pus uleiul al incins . Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit.

Am pus lintea strecurata si am acoperit-o cu apa , sa treaca apa cam de un deget peste linte .

Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi.

Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.

Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul .

Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide .

Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise