Supa crema de linte cu lapte de cocos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 gr linte rosie
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 cm ghimbir
  • -400 ml lapte de cocos
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.

Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt.

Ceapa am taiato solzisori ,iar morcovul rondele subtiri .

Intr-o oala am pus uleiul al incins . Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit.

Am pus lintea strecurata si am acoperit-o cu apa , sa treaca apa cam de un deget peste linte .

Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi.

Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.

Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul .

Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide .

Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise