Supa-crema de linte rosie

Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g linte rosie
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 cartof dulce mare
  • un praf de sare
  • 2-3 rosii deshidratate cu capere in ulei de masline
  • 1 lgt oregano
  • 2 l apa
  • 1 lg smantana lichida pentru gatit

Mod de preparare

Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute.

Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi.

Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba la foc mic 10 minute.

Strecori lintea si adaugi peste ea ceapa si cartoful, apoi blendezi pana cand obtii o pasta. Subtiezi dupa preferinta cu apa in care fiert legumele.

Adaugi rosiile, 2-3 capere si 2 linguri de ulei propriu si blendezi pana la omogenizare. La final presari oregano si dregi de gust .

Servesti imediat cu crackers de seacara si ardei iute, iar pentru decor folosesti smantana.

Tips&Tricks: poti inlocui cartofii dulci cu morcovi, iar rosiile cu pasta de rosii, pentru a pastra gustul dulceag al preparatului.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise