Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g mazare congelata
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 50 g unt
  • 1 tija de telina
  • 2 felii subtiri de jambon
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • parmezan

Mod de preparare

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 2-3 cani cu apa si se lasa la fiert 40 minute.

Dupa acest timp se strecoara, legumele se paseaza bine cu blenderul vertical, se pune din nou pe foc, se adauga laptele, se condimenteaza cu sare dupa gust, piper, nucsoara, iar dupa cateva clocote, se opreste focul.

Se pun feliile de jambon in tigaie, 1-2 min pe fiecare parte, apoi se scot

Se serveste supa in bol cu jambonul crocant deasupra sau doar cu parmezan.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise