Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g mazare verde
  • 1 avocado
  • 30 ml suc de lamaie
  • 30 g unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa uscata
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia dulce (sau iute,dupa gust)
  • un pic de menta verde

Mod de preparare

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se acopera cu apa, se sareaza si pipereaza si se lasa sa fiarba domol pana se inmoaie bine mazarea. Se da de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, apoi adaugam avocado taiat marunt, usturoiul feliat, 2-3 crengute de menta verde tocata si sucul de lamaie, apoi dam la blender, dupa ce am scurs din supa in care a fiert mazarea si se adauga cate un pic de supa pana ce obtinem consistenta dorita. Saram si piperam dupa gust.

Se serveste cu boia presarata deasupra si muguri de menta.

Daca se doreste, se adauga si un pic de menta tocata fin.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise