Supa-crema de morcovi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.de morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 cartof,
  • 1 telina mica,
  • 5 linguri smantana proaspata,
  • 1,5 l. apa,
  • 1 cubulet de legume de la Knorr,
  • sare,
  • 1/2 lingurita ghimbir,
  • 150g. arahide;

Mod de preparare

1.Se curata cepele si se taie in 4.

2.Se curata morcovii, cartoful si telina si se taie bucati.

3.Intr-o cratita se pune apa , un cubulet de legume ,legumele curatate si taiate , sare si se fierbe pana cand legumele sunt moi.Se lasa sa se raceasca , apoi supa se pune in blender si se mixeaza.Se adauga ghimbirul, sare dupa gust si smantana .Se amesteca bine, se repune in cratita si se fierbe pana da un clocot.Se ia de pe foc , se repartizeaza in 6 boluri,se orneaza cu patrunjel verde si cate o lingurita de arahide macinate si se serveste cu crutoane.(timp de preparare:40')

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise