Supa crema de morcovi (supa portocalie)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof,
  • 1 pastarnac,
  • 50 g telina,
  • 2-3 linguri ketchup,
  • 250 ml bulion,
  • unt cat o nuca,
  • 50 ml lapte,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 lingurite zahar,
  • cateva frunzulite de spanac sau patrunjel pentru decor,
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati si spalati toate legumele, taiati-le bucati mari si puneti-le la fiert, la foc mic, in 2 litri de apa rece cu putina sare.

Dupa 25 de minute, adaugati bulionul, lasati sa mai fiarba 5 minute si luati vasul de pe foc.

Adaugati untul, laptele clocotit, zaharul, uleiul, ketchup-ul.

Mixati pana ce supa devine omogena, apoi dregeti gustul de sare, piper.

Daca mai trebuie adaugati putin zahar sau putin ketchup pentru culoare.

Cand puneti supa fierbinte in farfurii decorati cu cate o frunzulita verde de spanac sau patrunjel.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise