Supa crema de morcovi (supa portocalie)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof,
  • 1 pastarnac,
  • 50 g telina,
  • 2-3 linguri ketchup,
  • 250 ml bulion,
  • unt cat o nuca,
  • 50 ml lapte,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 lingurite zahar,
  • cateva frunzulite de spanac sau patrunjel pentru decor,
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati si spalati toate legumele, taiati-le bucati mari si puneti-le la fiert, la foc mic, in 2 litri de apa rece cu putina sare.

Dupa 25 de minute, adaugati bulionul, lasati sa mai fiarba 5 minute si luati vasul de pe foc.

Adaugati untul, laptele clocotit, zaharul, uleiul, ketchup-ul.

Mixati pana ce supa devine omogena, apoi dregeti gustul de sare, piper.

Daca mai trebuie adaugati putin zahar sau putin ketchup pentru culoare.

Cand puneti supa fierbinte in farfurii decorati cu cate o frunzulita verde de spanac sau patrunjel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise