Supa-crema de porumb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 conserve de boabe de porumb(fiert)
  • -1 morcov ras
  • -1 ceapa medie
  • -1l de supa de carne,sau apa cu delikat
  • -3-4 catei de usturoi
  • -20 g de unt
  • -1 lingura de faina
  • -sare,piper(dupa gust)
  • -150 ml de frisca lichida
  • -150 ml de iaurt
  • -1/4 pachet (sau cit vreti) de “chips” de porumb,cu ce aroma va place;eu folosesc intotdeauna putin iute
  • -3 linguri de ulei(nu de masline)

Mod de preparare

Ceapa,tocata marunt,se prajeste(sa fie colorata,putin) in cele 3 linguri de ulei;se pune,apoi,peste ceapa,usturoiul batut.Dupa ce se prajeste putin,se pune porumbul(scurs),morcovul,untul,faina.

Dupa ce se mesteca totul,se pune supa de carne si se sareaza si pipereaza,dupa gust.

Se fierbe,supa aceasta,f.bine;cel putin 40 minute.Apoi se paseaza si se strecoara.

Se pune iar pe foc,se adauga frisca licida,amestecata f.bine cu iaurtul.

Se da 2-3 clocote(totul),se ia de pe foc.Se serveste fierbinte ,presarata cu chipsuri,maruntite.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise