Supa crema de sfecla rosie

Tocam marunt ceapa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2-3 sfecle roșii curățate și spălate (aproximativ 500 g.)
  • - 1 morcov curățat și spălat
  • - 2 cartofi mijlocii curățați și spălați
  • - 1 ceapă curățată și spălată
  • - 1 legătură de pătrunjel spălat
  • - o foaie de dafin
  • - un praf de chimen măcinat
  • - 2 linguri cu ulei
  • - sare
  • - piper măcinat
  • - apă caldă

Mod de preparare

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul.

2. Pregătim aragazul și o cratiță în care punem uleiul. Adăugam ceapa, amestecăm și călim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii și cuburile de sfeclă roșie. Amestecăm continuu și călim timp de 3-4 minute.

3. Turnăm apa caldă cât să acoperim toate legumele.

4. Punem foaia de dafin. Condimentăm cu sare și piper măcinat.

5. Amestecăm și lăsăm legumele să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute.

6. Scoatem foaia de dafin din supă când legumele sunt fierte. Închidem aragazul și lăsăm supa de legume să se răcorească puțin.

7. Pasăm legumele împreună cu zeama în care au fiert cu ajutorul unui blender și pasăm până când obținem o supă cremă fină și omogenă.

8. Se condimentează cu sare și piper după gust, adăugăm chimenul măcinat.

9. Supa cremă se servește cu crutoane, iar deasupra se decorează frumos cu crutoane, în cazul meu în formă de inimă. Se poate adăuga pătrunjel verde tocat mărunt și/ sau smântână.

O supă delicioasă, sănătoasă și plină de vitamine, ușor de preparat, o supă aromată și cu un aspect plăcut și răcoritoare pentru acest sezon având în vedere că sfecla roșie se găsește acum în stare proaspătă în grădinile noastre.

Vă doresc...poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise