SUPA - CREMA DE SPARANGHEL

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - sparanghel proaspata- - 0.350 kg
  • - unt - 0.100 kg
  • - ceapa - 0.150 kg
  • - lapte - 0.750 L
  • - sare, piper alb macinat
  • - smantana lichida - 0.200 kg

Mod de preparare

Sparanghelul se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se opresc cateva capete cu floare , care se fierb putin in apa cu sare.

Intr-o oala se pune unt, se adauga ceapa taiata pestisori si sparanghelul bucati. Se soteaza , dupa care se adauga laptele si smantana . Se lasa sa fiarba,la foc potrivit, pana cand se fierb bine legumele. Se lasa apoi sa se tempereze un pic supa, dupa care se mixeaza cu ajutorul unui blender ( sau se paseaza totul printr-o sita ) si se repune la fiert, la foc mic. Se da gustul cu sare si piper alb , sau se pune un pic de delikat, dupa gust.Dupa primele clocote, se opreste focul si supa e gata.

La servire, se pune supa in farfurie, se pun bucatile de sparanghel oprite mai inainte si se decoreaza cu frunzulite de patrunjel.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise