supa crema de urzici.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de urzici
  • 1 ceapa de primavara tocata
  • 1 ceapa rasa
  • 1 cartof mare fiert
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura cu unt proaspat
  • 3 cesti de supa
  • 1 ceasca de lapte
  • cateva frunze de menta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se spala urzicile sub jet de apa, se fierb cam 20 minute, se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga bine;

Se caleste ceapa in unt fara sa se rumeneasca, se adauga uleiul, cartoful, supa si se fierb 20 minute;

Se taie cartoful fiert si se mixeaza cu urzicile intr-un blender, se transfera pasta in cratita, se amesteca cu laptele si se amesteca, se potriveste de sare si piper;

Supa crema de urzici se serveste calda, garnisita cu frunze de menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise