Supa - crema de urzici

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g urzici,
  • 2 cartofi,
  • 2 cepe,
  • usturoi pisat,
  • suc de lamaie
  • hrean, optional, cantitatile dupa preferinta.

Mod de preparare

Se spala urzicile in cateva ape cu sare, apoi in cateva ape cu otet. Se pun la fiert in apa cu sare, daca doriti sa folositi zeama de urzici pentru spalat parul sau pentru baut, nu adaugati sare. Se lasa sa dea intr-un clocot, doua, dupa care pune zeama pentru baut sau spalat parul intr-un alt recipient, si se continua prepararea supei. Se adauga cartofii curatati, spalati si ceapa curatata si spalata. Cand sunt fierte si legumele si urzicile, se paseaza, se adauga sare, piper sau concentrat de legume si usturoiul pisat. Supa se serveste fie fierbinte, fie rece, cu suc de lamaie si hrean, cu mamaliga, cu parmezan daca doriti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise