SUPA CREMA DIN PRAZ SI CARTOFI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4-6 bucati de praz
  • - 40g unt(eu am folosit ulei de masline)
  • - 1ceapa
  • - 30g faina alba
  • - 1 1/4l supa de vacuta(facuta in cas sau din cub Maggi/Knorr)
  • - sare+piper
  • - ceva nucsoara
  • - 200-300g cartofi(de preferinta fainosi)
  • - 1/16l smintina lichida(pentru ca am desfacut un pac.de smintina de 200ml,am pus-o pe toata)
  • - patrunjel verde

Mod de preparare

Ceapa si prazul se spala si curata.

Ceapa se taie marunt,prazul se injumatateste pe lung si se taie sub forma de taietei.

Untul/uleiul s eincing bine , se prajeste ceapa pina se inmoaie,eventual se adaoga 1lc zahar.Se adaoga si prazul si la fel se lasa si el sa se dunstuiasca pina se inmoaie, dupa care se adaoga faina si amastecind in continuu se lasa sa se prajeasca putin.Se stinge cu supa, se lasa sa dea citeva clocote dupa care se adaoga cartofii razaliti.Se fierbe usor pina ce cartofii au legat supa.

Supa se condimenteaza si la sfitsit se drege cu smintina, eventual si cu ceva unt.

Se presara deasupra patrunjel verde si se poate servii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise