Cheesecake cu cafea

Blat: Biscuitii cu cacao se maruntesc intr-un bleder sau la robotul de bucatarie.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Biscuiți cu cacao cca. 200 g,
  • Unt grăsime 85%, 100 g
  • Cacao 1 lingură,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Pentru crema de brânză:
  • Brânză de vaci 700 g
  • Ou 2 bucăți,
  • Zahăr tos cca. 300 g,
  • Cafea esspreso 50 ml,
  • Esență de vanilie 1 fiolă.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată menaj 100 g,
  • Cafea esspreso 80 ml.
  • Pentru decor:
  • Frișcă cca. 100 g,
  • Boabe de cafea.

Mod de preparare

Blat:

Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele.

Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine detașabilă. Se nivelează cu o lingura sau spatula, să se obțină un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se tasează bine până se obține blatul.

Blatul se pune la rece până ce se preapară crema de brânză.

Crema de brânză:

Brânză de vaci, ouăle și zahărul se mixează, până devin cremoase. Se adaugă cafeaua concentrată, esspreso, esența de vanilie și se mixează din nou până la omogenizare.

Crema de brânză obținută se toarnă peste blatul de biscuiți și pune la copt, în cuptorul preîncins, la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru cca 40 minute, până ce prăjitura începe să se rumenească ușor pe margini.

Prăjitura se lasă să se răcească în tavă, apoi se pune la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine peste noapte.

Glazura de ciocolată:

Ciocolata se topește pe baie de aburi ori la microunde. Se adaugă cafeaua puțin câte puțin, până ce glazura de ciocolată ajunge la consistența dorită.

Se toarnă peste prăjitură, ușor răcorită, apoi se lasă la rece până ce se întârește.

Înainte de servire cheesecake-ul se ornează după gustul fiecăruia cu frișcă și boabe de cafea

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise