Supa cu "aisberguri" de piure de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapa
  • 500 g boabe de mazare congelate
  • 1 litru de apa calda
  • 1 cub de legume deshidratate
  • 1 lingurita de zahar
  • putina sare
  • piper negru
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

1. Se pune untul intr-o cratita mare, apoi se taie ceapa in jumatate si se toaca marunt.

2. Se zdrobeste cubul de legume intr-o cana gradata si se adauga apa calda. Se amesteca pana la dizolvarea cubului.

3. Se topeste untul in cratita, se adauga ceapa, mazarea, legumele deshidratate si zaharul. Se reduce intensitatea focului si se fierbe la foc mic timp de 20 minute.

4. Se omogenizeaza amestecul intr-un blender. Se rastoarna supa in cratita si se adauga sare, piper si lapte. Se incalzeste la foc mic. In lipsa unui blender, se asaza o sita peste un castron mare si se toarna amestecul prin sita. Se paseaza legumele, apasandu-le cu dosul lingurii prin sita.

5. Intre timp, se pune piureul instant intr-un bol. Se adauga apa calda si se amesteca bine cartofii. Umple farfuriile cu supa. Se adauga 2 linguri de piure de cartofi in fiecare farfurie de supa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se formeaza aisberguri din piure.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise