SUPA CU GALUSTE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 gaina/1 pui
  • -2 morcovi
  • -1 ardei gras taiat in 2 si curatat de seminte
  • -2 cepe
  • -1 radacina patrunjel
  • -2 oua
  • -6-7 linguri gris
  • -2 lingurite unt
  • -sare

Mod de preparare

Puneti la fiert intr-un vas cu 4-5 l de apa o gaina intreaga. Luati repetat spuma, adaugati 2 morcovi, 2 cepe,ardeiul, o radacina de patrunjel, sare si lasati sa fiarba acoperit pe foc domol. Cand carnea e aproape fiarta, puneti-o separat pe un platou. Strecurati supa in alt vas, lasand la o parte zarzavaturile.

Galustele le pregatiti astfel: bateti spuma 2 albusuri, amestecati cu galbenusurile, adaugati 6 linguri de gris si 2 lingurite de unt moale. Compozitia trebuie sa fie mai consistenta decat smantana. Cand supa clocoteste, puneti cate o lingurita din amestec. Daca galustele se sfarma, mai trebuie adaugat gris, daca raman tari se mai adauga unt.

Supa se serveste presarata cu patrunjel.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise