Supa cu galuste de gris

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • radcina da telina, morcov, pastarnac si patrunjel,
  • boabe de piper, foaie de dafin
  • 1 ou,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • gris,
  • o lingurita apa minerala,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Pulpele curatate, spalate, le pui la fiert in apa rece. Strangi spuma, adaugi legumele, sarea, dafinul, boabe de piper si lasi sa fiearba la foc mic. Cand au fiert ingredientele, strecori supa si o pui la foc mic.

Intre timp ai pregatit galustele. Bati oul cu sarea si uleiul, adaugi in ploaie grisul (2-3 linguri in functie de ou, si de gris), lasi sa stea putin. Daca ti se pare prea deasa compozitia, adaugi o lingurita apa minerala. Daca ti se pare prea rara, adaugi foarte putin gris, lasi sa mai stea putin. Cand clocoteste supa, inmoi 2 lingurite in supa (ca sa alunece mai bine compozitia de geluaste). Cu o lingurita iei din compozitie, cu cealalta ajuti sa cada usor in supa. Adaugi putina apa rece in supa si acoperi. Lasi sa fiarba la foc mic pana se ridica galustele la suprafata. Presari verdeata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise