Supa de ardei gras

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 500 gr. ardei gras,
  • 2 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 200 gr. branza telemea (mai uscata),
  • 1-2 linguri smantana,
  • 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat,
  • 1 lingura de untdelemn fin,
  • 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr),
  • 3 lingurite de boia dulce,
  • putin piper macinat,
  • sare.

Mod de preparare

Se spala ardeii, se curata de seminte si nervuri si se taie in lamele. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa, apoi usturoiul si cimbrul (cui ii place, poate sa puna in loc de cimbru tarhon) la foc potrivit, amestecand intruna. Se adauga ardeii si se calesc si ei, amestecand in continuare.

Se toarna in oala concentratul de supa, gata fiert, si se lasa sa dea un clocot. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, pana ce se inmoaie ardeii.

Intre timp, se taie branza cubulete. Cand supa e gata, se serveste in farfurii fierbinti, se presara deasupra cubuletele de branza si se adauga (dupa pofta inimii) smantana. Timp de preparare: 30 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise