Supa de ardei gras

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr. branza telemea (mai uscata)
  • 1-2 linguri smantana
  • 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat
  • 1 lingura de untdelemn fin
  • 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr)
  • 3 lingurite de boia dulce
  • putin piper macinat
  • sare.

Mod de preparare

* Se spala ardeii, se curata de seminte si nervuri si se taie in lamele. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

* Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa, apoi usturoiul si cimbrul (cui ii place, poate sa puna in loc de cimbru tarhon) la foc potrivit, amestecand intruna. Se adauga ardeii si se calesc si ei, amestecand in continuare.

* Se toarna in oala concentratul de supa, gata fiert, si se lasa sa dea un clocot. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, pana ce se inmoaie ardeii.

* Intre timp, se taie branza cubulete. Cand supa e gata, se serveste in farfurii fierbinti, se presara deasupra cubuletele de branza si se adauga (dupa pofta inimii) smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise