Supa de carne cu fasole alba uscata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne de vita -coasta cu oase
  • 2 felii de oso-bucco(carne cu os cu maduva)
  • 300 gr fasole alba uscata muiata de cu seara in apa
  • 2morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 2radacini de patrunjel
  • 1radacina de telina
  • verdeata -patrunjel,telina
  • 1lingura praf de supa knor de pasare
  • 1felie de dovleac galbena -fara samburi si coaja

Mod de preparare

Fasolea se strecoara de apa si se da un clocot in apa cu sare.

Intr-o oala adinca de 7litri-se pune carnea spalata,curatata taiata in bucati.Se toarna apa cit sa acopere carnea si se lasa sa fiarba citeva minute si se scoate spuma.Dupa ce am spumat bine supa se mai adauga apa calda ca sa nu intrerupem fierberea,se adauga fasolea si legumele intregi numai crestate putin iar dovleacul in cuburi mari.Se adauga si praful de supa si cind supa incepe sa fiarba facem foc mic si lasam sa fiarba 2-21/2 ore pina cind carnea este moale si fasolea la fel.

Eu de obicei fac supa in oala minune si o las sa fiarba o ora sub presiune.In timpul fiertului adaug si vedeata si acopar oala cu un capac.

Cind supa este gata o stecor carnea si legumele aparte numai fasolea o las in supa.Se poate servi cu paste fidea fiarta sau cu crutoane de piine prajite.

Iar dupa supa servim carnea care o pastram intr-un vas la cald cu mujdei de usturoi,si gogonele murate si mamaliguta calda.

Eu de obicei strecor supa si de fasole pe care le stivesc cu furculita adaug sare si usturoi -fasole flocaita,-si servesc cu carnea alaturi.

Este o mincare foarte potrivita ptr zile reci de iarna.Fidea o fierb aparte nu in supa-ptr ca amidonul care au pastele ingroasa prea mult supa si nu este asa gustoasa.

O alta varianta de a servi supa cu couscus facut din gris care este foarte gusots-dar se lasa greu la stomac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise