Supa de carne de vaca

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 3 l apa
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa si cateva foi galbene de ceapa
  • 5 boabe de ienibahar(facultativ)
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • taitei(galuste de gris, orez)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea bine spalata, in 3l de apa rece si se lasa oala descoperita pana ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu lingura cu gauri pana ce nu se mai ridica spuma.

Se aduauga zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin si putina sare. Oala se acopera, lasand doar o deschizatura foarte mica si se lasa sa fiarba, la foc mic, trei ore. Tot timpul trebuie sa fiarba in clocote mici, numai astfel obtinem o supa gustoasa.

Cand este gata, se strecoara prin strecuratoarea de supa. Eu pasez legumele si apoi pun la fiert supa cu garnitura dorita(taitei, galusti de gris sau orez).

Cand taiteii sau fiert, opresc focul si

presar patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta buna!

Carnea din supa se mananca la felul doi cu sos de hrean si cu smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise