Supa de cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi fainosi,
  • 1 tulpina telina,
  • 300 ml zeama concentrata de vita,
  • 300 ml lapte,
  • 10 g unt,
  • 1 tulpina mare de praz curatata si tocata,
  • 1/2 lingura faina,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • sare,
  • piper negru macinat.
  • Ca garnitura: 2 felii de paine,
  • 50 g unt sau 50 g bacon,
  • 1 lingura unt.

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie felii subtiri. Telina curatata si spalata se taie marunt.

Se pun legumele intr-o oala, se acopera cu zeama de carne si laptele si se pun sa fiarba, cu capac (pe jumatate oala), ca sa nu se evapore zeama. Se fierb la foc mic 40 de minute, pana ce se inmoaie bine.

Intre timp, se prepara garniturile. Se indeparteaza coaja de paine si se taie feliile cubulete mici. Se prajesc in untul topit, pana ce se rumenesc, dupa care se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta sau se prajeste baconul taiat bucatele (circa 3-4 minute) si se lasa sa se scurga.

Se trec legumele impreuna cu zeama prin sita si se pune supa deoparte.

Se clateste oala, se pun sa se topeasca 10 g unt si se caleste prazul aproximativ 4-5 minute.

Se presara peste el faina, se lasa doua minute sa se rumeneasca si se stinge rantasul cu supa turnata putin cate putin, amestecand incontinuu ca sa nu se faca cocoloase.

Se gusta supa de sare si piper si se serveste cu crutoane sau cu baconul rumenit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise