Supa de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg Cartofi
  • 2 Cepe
  • 2 fire Praz
  • 1/2 litru Lapte
  • 1 Lamaie
  • 125 g Smantana
  • Sare
  • crutoane.

Mod de preparare

Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si un praf de sare. Se lasa pe foc pana ce cartofii se sfarama. Se strecoara totul iar cartofii si ceapa se zdrobesc, ca sa treaca prin strecuratoare. Supa se subtiaza cu laptele fiert si se stoarce desupra lamaia.

Cand se serveste la masa, se adauga smantana si crutoanele din paine prajita. Crutoanele se fac din 4 felii de franzela, care se taie bucatele si apoi se prajesc in unt sau se rumenesc la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise