Supa de cartofi (crema)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pahar smintina
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piine prajita

Mod de preparare

Se fierb cartofii taiati cuburi mici impreuna cu ceapa tocata marunt. Cind sint fierti, se strecoara prin sita. Se trec cartofii prin sita si se subtiaza cu apa in care au fiert. Se adauga sarea si se pun la foc. Cind supa incepe sa fiarba, se adauga smintina amestecata bine cu faina. Se lasa sa dea un clocot, doua, se pune patrunjelul tocat si untul

Se serveste cu piine prajita

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise