Supa de cartofi-crema

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ½ l apa
  • ½ kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pahar smintina
  • ½ lingurita faina
  • 2 lingurite unt
  • 2 lingurite patrunjel verde tocat
  • sare
  • crutoane

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati si taiati cuburi impreuna cu ceapa tocata. Cind sint fierti se trec prin sita, subtiind cu zeama in care au fiert. Se adauga sarea si se pun din nou la foc. Cind supa incepe sa fiarba, se toarna smintina amestecata bine cu faina. Se lasa sa dea unul- doua clocote si se adauga patrunjelul verde si untul.

Se serveste cu crutoane

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise