Supa de cartofi cu masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi (nesfaramiciosi),
  • 2 catei de usturoi,
  • 80 ml ulei de masline,
  • 1,5 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 50 g masline negre fara samburi,
  • 1 crenguta rozmarin,
  • 3 fire maghiran,
  • 6 frunze de salvie,
  • sare,
  • piper proaspat macinat.

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cuburi potrivite. Usturoiul curatat se toaca marunt si se prajeste in 3 linguri cu ulei incins, amestecand intruna. Se adauga cartofii si zeama de legume, se lasa sa fiarba, la foc mic, circa 20 de minute, dupa care se zdrobesc cartofii in zeama in care au fiert, trecandu-i, ulterior - eventual -, printr-o sita. Se taie maslinele si se introduc in supa. Intr-o tigaie, se incinge uleiul ramas, se prajeste putin verdeata spalata, zvantata si taiata. Inainte de a servi supa, se presara cu verdeata prajita si se pun cateva picaturi de ulei din tigaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise