SUPA DE CEAPA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 pachet de unt,
  • 4 cepe mari,
  • 1-2 linguri cu faina
  • 1 legatura de ceapa verde,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 1 pahar cu vin alb
  • cascaval ras sau telemea,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 ardei gras, rosu sau un gogosar
  • supa de oase (de vita sau pui),
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina mica;

Mod de preparare

1.Se fierb oasele de vaca, pana se obtine o supa concentrata.Se adauga un pastarnac si o telina mica in timpul fierberii.Se poate folosi si supa din carne de pui.

2.Se taie ceapa fideluta, iar firul de praz, cu tot cu frunze,in felii subtiri.Ardeiul rosu se taie cubulete.

3.Se incinge untul si se caleste ceapa, amestecand continuu, ca sa nu se arda.Se adauga sare, piper si nucsoara , apoi ardeiul rosu si mai lasa putin sa se caleasca toate impreuna.

4.Se presara faina si se stinge cu vinul alb ,se adauga supa de oase-4 cani de 250ml.Se lasa sa fiarba la foc mic, apoi se adauga patrunjelul verde tocat.Se serveste in castroane de Jena,in care se rade cascaval sau telemea si se pun castroanele la cuptor, 5 minute, la foc foarte mare.Se serveste cu crutoane si smantana.Un vin fiert merge excelent cu aceasta supa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise