Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de curcan (piept
  • pulpe sau tacimuri)
  • o ceapa mica
  • 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. telina mai mica
  • optional 1 buc. gulie mica
  • 2 buc. cartofi
  • 2 buc. radacina de patrunjel
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina), se adauga sarea si piperul.

Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierb taitei sau se fierb galuste, la foc domol, pentru a nu se tulbura.

Dupa ce s-a pus in farfurie, se presara deasupra frunze de patrunjel tocat. Iarna, se poate servi cu ridiche neagra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise