Supa de curcan cu taitei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de curcan (pulpa, aripi, tacam)
  • 3-4 morcovi
  • 1 patrunjel, 2-3 buchetele conopida
  • 2 cartofi noi
  • 1/2 dovlecel
  • optional 1 concentrat legume sau pui (Rollton)
  • 100-150 g taitei (Rollton Instant)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1-2 lingurite zahar
  • 5-6 boabe de piper, sare, piper macinat

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 4-5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se da focul mic, se mai adauga cam 50 ml apa rece si se ia bine spuma pana nu se mai formeaza deloc.

Adaugati legumele intregi bine curatate si spalate. Dupa 40-50 minute de fiert cu capac la foc mic, dregeti gustul cu sare (concentratul de legume sau pui), zahar, piper boabe si se mai da cateva clocote.

Puneti in supiera taiteii instant Rollton (sau mammita) sau fierbeti separat ce taitei preferati, clatiti-i cu apa rece si puneti-i in supiera.

Adaugati supa fierbinte, carne si verdeata tocata.

Se poate face si cu galuste de gris.

Cand o serviti condimentati direct in farfurie cu piper macinat.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise