Supa de dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata de 1/2 kg de dovleac galben 1 cartof de marime mijlocie 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor 1 morcov o legatura de patrunjel sare
  • piper dupa gust putin ulei

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se taie in cuburi. Se curatza morcovul si cartoful si se taie in bucatzi. Ceapa sau prazul (partea alba) se taie subtire si se caleste usor in putin ulei, pana se inmoaie.

Se pun ingredientele in oala de supa, se adauga apa cat sa le acopere bine, patrunjelul legat manunchi, apoi sare si piper dupa gust. Se fierbe la foc domol pana se imoaie ingredientele.

Se ia de pe foc si se indeparteaza legatura de patrunjel. Se scot legumele cu ajutorul unei linguri cu gauri si se pun in food processor sau in blender, eventual cu putina zeama de la supa. Se proceseaza pana se obtine un pireu. Se transfera continutul intr-o oala sau in castronul de supa si se adauga zeama de supa pana se obtine consistentza dorita.

Se serveste calda, cu smantana si crutoane.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise