Supa de dovleac cu curry

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie (tocata)
  • 1 catel de usturoi (zdrobit)
  • 60 gr unt
  • 750 gr. - 1 kg. dovleac (curatat si taiat bucatele)
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 lingura curry
  • 1 foaie de dafin
  • 1 l concentrat de pasare (Knorr + apa)
  • 2 cesti de lapte
  • 4 linguri smantana (frisca nebatuta)
  • piper macinat
  • codite de ceapa verde pentru garnisit.

Mod de preparare

Se calesc in unt ceapa si usturoiul pana ce se inmoaie bine, se adauga dovleacul, zaharul, nucsoara, curry-ul si foaia de dafin, se toarna deasupra zeama de pasare si se pun la fiert. Cand clocoteste supa, se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba incet, timp de 30 de minute. Se ia oala de pe foc si se scoate foaia de dafin. Se introduce laptele, amestecandu-se timp de 2-3 minute, fara intrerupere. Se serveste cu smantana, piper si codite de ceapa taiate marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise