Supa de dovleac cu morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g dovleac, 600 g morcovi, 1 lingura unt topit, 1/2 l concentrat de zarzavat (apa + Knorr), 1/2 l lapte, 1/2 l suc de mere, sare, piper, 2 felii de paine prajita, 5-6 linguri ulei fin, 3 linguri smantana.
  • (pentru 10 portii)

Mod de preparare

Se curata dovleacul si morcovii (se pastreaza un singur morcov) si se taie bucati. Se incinge untul si se calesc bucatile de dovleac si de morcov. Se toarna deasupra zeama de zarzavat si laptele si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic. Se paseaza legumele fierte (in zeama, cu mixerul), se adauga sucul de mere si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se paseaza din nou, se sareaza si se pipereaza. Se taie painea cubulete si se prajeste in uleiul incins (2 linguri) pana ce se rumeneste bine. Morcovul ramas se da pe razatoarea mare. Supa se pregateste cu o zi inainte. Cand se serveste la masa, se incalzeste doar si se adauga smantana, crutoanele si morcovul ras. Se serveste fiecare, in cesti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise