Supa de dovlecei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. dovlecel
  • 1 buc. morcov
  • 1/2 buc. pastirnac
  • 1 buc. ceapa
  • o lingura untdelemn
  • 1 cescuta orez
  • 1/2 lingura faina
  • 2 l apa
  • 150 gr. smintina
  • sare

Mod de preparare

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Dovleceii se rad, se taie felii nu prea subtiri ca sa nu se sfarime, se pun in supa care clocoteste, o data cu orezul, si se lasa la un foc mic 15-20 min. Se pune untdelemnul intr-o tigaie, se adauga faina, se amasteca bine, se adauga citeva linguri de supa, apoi se rastoarna in supa, care se mai lasa sa fiarba 10-15 min.

Cind supa este gata, se adauga smintina si se serveste la masa cu saleuri de cascaval

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise