Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -oase ramase de la dezosat, gheare
  • -o ceapa medie
  • -un praf de sare (optional)
  • -apa cat cuprinde

Mod de preparare

Oasele ramase de la o dezosare si ghearele pasarii se clatesc putin si se pun intr-o oala incapatoare. Se taie ceapa in 4 si se adauga impreuna cu apa, atata cat sa depaseasca oasele. Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca. Cand incepe sa fiarba, se alege spuma.

Apa va incepe sa scada. Cand nivelul ajunge la 2 treimi sau mai putin,se scot oasele si se sparg, apoi se pun la loc, in aceeasi zeama, dupa care se mai adauga putina apa si, daca se vrea, acum se presara un praf de sare. Se lasa la clocotit pana scade din nou, la acelas nivel. Atunci, se opreste focul si se lasa sa se raceasca pana la o temperatura acceptabila, pentru a putea fi strecurata. Supa clara se pune intr-un borcan incalzit si se lasa la racit. Se pastreaza cel mai bine in frigider si se foloseste ca adaos si baza la diverse feluri de mancare ce solicita supa de pui.

Daca se vrea o aroma usor diferita sau mai profunda, inainte de a incepe prepararea supei, oasele se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc, abia apoi se trece la clocotirea lor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise