Supa de gaina cu fidea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 3 ghemuri de fidea
  • 3 tulpini de telina
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucati potrivite. Punem intr-o oala gaina (eu am pus-o fara piele), legumele, foile de dafin, 3-4 boabe de piper, cateva fire fara frunze de patrunjel si apa cu 2-3 degete deasupra gainii. Dupa primul clocot reducem aproape de minim focul si lasam sa fiarba cu capac, cca. 2 ore. Scoatem gaina si legumele deoparte. Punem deoparte pulpele si aripile pentru alta reteta iar legumele le putem adauga la o supa crema, cu restul gainei rupem bucatele mici de carne si adaugam in supa strecurata. Punem oala pe foc mediu, adaugam fideaua si sare dupa gust si mai fierbem cca 10 min. Se serveste ferbinte cu frunze de patrunjel deasupra. Aceasta supa este binevenita iarna si mai ales cand suntem raciti. Va urez pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise