Supa de gaina cu taitei de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500-700g tacamuri de gaina(se poate si pulpe si aripi)
  • -2-3 cepe
  • -500g radacinoase(pastarnac,telina,patrunjel)
  • -optional 2 cartofi intregi
  • -2 oua
  • -faina
  • -sare
  • -patrunjel verde
  • -apa pt oala de 5 l

Mod de preparare

1. Tacamurile sau carnea de gaina se spala bine si se da intr-un clocot (pt a se duce mizeria)si se arunca aceasta apa

Se fierbe apoi impreuna cu radacinoasele taiate in jumatati si ceapa intreaga(curatata de foi si spalata)

Se spumeaza de cate ori e nevoie si se pregatesc taiteii

2.Cele 2 oua se bat bine cu un praf de sare si 1 lingura de apa rece si se adauga faina cat sa fie o coca tare

Se intinde o foaie subtire,se lasa sa se odihneasca 1/2 ora si se ruleaza pt a taia taiteii

Eu ii tai potriviti(nici subtiri,nici prea lati)

Se fierb in apa clocotita cu sare si cand sunt gata se strecoara si se adauga in supa care a fiert

Dupa ce am oprit supa tocam patrunjel verde si adugam sau punem in farfurie cand servim si putin piper

Carnea si legumele se pot scoate si servi separat.

Eu le las in supa

Este foarte buna pentru copii si cand avem stari febrile.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise