SUPA DE GUTUI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g. gutui,
  • 150 g. zahar,
  • 100 ml.frisca sau
  • smantana,
  • 1 felie si coaja de la o lamaie,
  • sare,
  • scortisoara,( dupa gust).
  • patrunjel verde;

Mod de preparare

1. Se curata gutuile de coaja, se taie in 4, li se scot semintele si se taie in felii subtiri.

2. Feliile de gutui se pun la fiert in 1,5 litri apa cu coaja de lamaie, sare, zahar si un praf de scortisoara.

3. Se dau prin blender gutuile si supa obtinuta se mai fierbe cateva minute cu frisca sau smantana.

4. Se orneaza cu patrunjel verde tocat fin si se serveste rece sau calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise