Supa de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 rosii
  • 2 ardei verzi
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi noi
  • 1 ceapa alba
  • 1 conserva de porumb
  • 2 oua
  • zeama de lamaie
  • patrunjel
  • 2 linguri de ulei de porumb
  • sare

Mod de preparare

Se curata ceapa, cartofii si morcovii. Se spala bine legumele si se pun la fiert intr-o oala cu apa in care am adaugat sare si doua linguri de ulei.

Cand au fiert se strecoara, ceapa se arunca, iar restul legumelor cu exceptia unui ardei se zdobesc. Ardeiul se toaca bucatele mici si se adauga peste legumele zdrobite.

Se adauga apa in care au fiert si se pun iar la foc pana ce incep iar sa fiarba. Daca apa a scazut se mai poate adauga o cana de apa pentru a capata consistenta unei supe nu a unei supe crema.

Dupa ce incep iar sa fiarba se adauga porumbul din conserva si se mai lasa cam 15 minute.

Separat se face o omleta din cele doua oua. Se taie feliute si se serveste cu supa.

Se poate servi si cu crutoane.

Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise