Supa de legume cu sparanghel verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g sparanghel verde
  • 2 tije de telina
  • 3 dovlecei mici
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20g unt
  • 2 cuburi-condiment pentru supa
  • sare, piper alb
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

1. Se curata sparanghelul, se taie capetele si se toaca in bucati de aprox. 4 cm. Se desfac tijele de telina, se spala si se indeparteaza fibrele mai dure tragand de jos in sus. Se spala dovleceii si se taie in fasii.

2. Se curata morcovii si cartofii si se taie in cubulete. Se oparesc rosiile, se racesc sub un jet de apa rece, se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa si usturoiul se taie in bucatele mici.

3. Se topeste untul intr-o oala, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana se inmoaie. Se adauga morcovul si cartofii si se calesc un timp scurt impreuna. Se adauga 1 l de apa si cuburile-condiment si se fierbe la foc mic timp de 10 minute.

4. Se adauga restul de legume, se condimenteaza si totul se fierbe pana se inmoaie. Se spala patrunjelul, se usuca prin stergere si se toaca marunt frunzele, fara tulpina. In final se presara in supa cand aceasta este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise